Sticky post

SATU CARA BEST BAGAIMANA UNTUK LEBIH MENGENALI PASANGAN ANDA?

Pergi la vacation sama-sama. Ni salah satu cara kita semua mengenali diri pasangan masing-masing secara dalam.Terutamanya bagi pasangan yang baru berkahwin. Nak cakap saya ni pakar tak mungkin la kan. Cuma saya ni pakar hidup sorang2. (4-5 tahun juga la, lepas grad terus berkelana dekat KL..Haha..) Jadi hidup berpasangan ni baru masuk sebulan lebih. Bila bercuti sama ni kita dapat tengok bagaimana reaksi dia dalam … Continue reading SATU CARA BEST BAGAIMANA UNTUK LEBIH MENGENALI PASANGAN ANDA?

3 Sebab Kenapa Anda Sukar Untuk Berimpian

Apakah impian anda? Saya percaya ramai anda diluar sana mempunyai cita-cita atau pun impian. Ada yang berimpian nak ada rumah besar, kereta besar & lain-lain yang bersifat kemewahan yang bagi saya tidak ada salahnya pun. Ada juga yang bercita-cita untuk mempunyai pangkat dan kedudukan yang tinggi dalam sesuatu syarikat mahupun politik. Ada juga yang berimpian untuk memiliki pusat anak yatim dan badan kebajikan dan banyak … Continue reading 3 Sebab Kenapa Anda Sukar Untuk Berimpian

Apakah Definisi Kejayaan Anda?

Kejayaan adalah sesuatu perkara yang sangat subjektif. Definisi kejayaan bagi setiap insan mungkin berlainan. Mungkin pada seseorang kejayaan itu berbentuk fizikal, memiliki kekayaan & bebas kewangan. Ada juga yang menggambarkan kejayaan itu lebih kepada bentuk rohani memiliki ketenangan jiwa & kesihatan. sumber : Google image Ayob (bukan nama sebenar) seorang nelayan di pantai timur. Menjalankan kehidupan harian dengan meraih hasil laut dengan tangkapan ikan, udang, … Continue reading Apakah Definisi Kejayaan Anda?